Ebéd, vacsora

Tonhalas vadrizses saláta avokádóval

Hozzávalók 1 adaghoz: 60 g Riceland jázmin és vadrizs  50 g tonhal 100 g natúr görög joghurt 1/2 kígyóubroka kockázva 1/2 sárgarépa csíkokra vágva 30 g avokádó kockázva 2 ek. szójaszósz só kókuszolaj    Elkészítés:  A Riceland jázmin és vadrizst 20 perc alatt...

Cukkinis-padlizsános tonhalas üvegtészta

Hozzávalók 2 adaghoz: 100 g üvegtészta 1 cukkini 1 padlizsán 8-10 kotélparadicsom tengeri só, bors, kakukkfű, 20 dkg tonhal natár lében kókuszolaj  reszelt parmezán sajt a tetejére   Elkészítés: Az üvegtésztát enyhén tengeri sós vízben néhány perc alatt megfőzzük,...

Fitt tejmentes tormás céklafőzelék

Hozzávalók 4 főre: 80 dkg cékla meghámozva, felkockázva 2 ek. 10%-os ecet 2 ek. reszelt torma 1-2 db babérlevél 1 ek. zabliszt 2 dl zabtejszín tengeri só   Elkészítés: A felkockázott céklát annyi sós, ecetes vízben, amennyi ellepi, lefedve főzzük puhára a tormával, babérlevéllel...

Lencsefőzelék sült gombával

Hozzávalók 4 főre: 2 szál sárgarépa apró kockákra vágva 1 kisebb zellergumó apró kockákra vágva 40 dkg lencse 1 dl oliva olaj a gomba sütéshez só, bors, babérlevél 1 ek. dijoni mustár 25 dkg csiperke gomba 2 dl zabtejszín 1 liter alaplé kevés...

Kókusztejes édesburgonya főzelék

Hozzávalók: 1 kg édesburgonya meghámozva, felkockázva 2 ek. kókuszolaj 1 tk. curry fűszerkeverék 1 tk. őrölt gyömbér só, bors 4 dl kókusztej 2 ek. rizsliszt + 3 ek. kókusztej   Elkészítés:  Egy lábasban hevítsük fel a kókuszolajat, dobjuk rá a felkockázott édesburgonyát, szórjuk...

Sütőtökös lencsesaláta feta sajttal

Hozzávalók 4 főre: 20 dkg lencse 2 ek. oliva olaj 40 dkg sütőtök (tiszított mennyiség) 20 dkg leveles spenót só, bors,  4 ek. balzsamecet 15 dkg light feta sajt   Elkészítés:   A lencsét sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, majd tegyük félre. Egy serpenyőben...

Sütőtökös-narancsos bulgur aszalt vörös áfonyával

Hozzávalók: 40 dkg bulgur 2 ek. kókuszvaj 35 dkg sütőtök (megpucolva, felkockázva) 10 dkg aszalt vörös áfonya 2 narancs frissen facsart leve só, bors, zsálya Elkészítés: A bulgurt dupla mennyiésgű sós vízben főzzük puhára. Egy teflon serpenyőben olvasszuk fel a kókuszvajat, dobjuk rá a...

Sült padlizsán mozzarellával, aszalt paradicsommal

Hozzávalók: 2 naogyobb padlizsán 1 dl oliva olaj só, bors 20 dkg leveles spenót 20 dkg light mozzarella 15 dkg aszalt paradicsom   Elkészítés:   A padlizsánt megtisztítjuk, szárvégeit levágjuk, majd hosszanti irányaban vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy...

Kapros krémsajtos lazac avokádóval

Hozzávalók: 2 tk. kapor 20 dkg light krémsajt só, bors 1 db érett avokádó 20 dkg szeletelt füstölt lazac   Elkészítés:   A krémsajtot egy tálba teszem, hozzáadom a kaprot, ízlés szerint sózom, borsozom és összekeverem.  Az avokádót meghámozom, szeletelem. A lazac...

Spenótos édesburgonya feta sajttal

Hozzávalók: 2 db édesburgonya 40 dkg spenót  10 dkg light feta sajt morzsolva 5 dkg kesudió  só, bors kókuszvaj, oliva olaj   Elkészítés:   Az édesburgonyát megtiszítom, meghámozom, majd vékony szeletekre vágom. Meglocsom kevés oliva olajjal, sózom, borsozom és...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Készíts ingyenes honlapot Webnode