Ebéd, vacsora
Tonhalas vadrizses saláta avokádóval
Hozzávalók 1 adaghoz:
60 g Riceland jázmin és vadrizs
50 g tonhal
100 g natúr görög joghurt
1/2 kígyóubroka kockázva
1/2 sárgarépa csíkokra vágva
30 g avokádó kockázva
2 ek. szójaszósz
só
kókuszolaj
Elkészítés:
A Riceland jázmin és vadrizst 20 perc alatt...
Cukkinis-padlizsános tonhalas üvegtészta
Hozzávalók 2 adaghoz:
100 g üvegtészta
1 cukkini
1 padlizsán
8-10 kotélparadicsom
tengeri só, bors, kakukkfű,
20 dkg tonhal natár lében
kókuszolaj
reszelt parmezán sajt a tetejére
Elkészítés:
Az üvegtésztát enyhén tengeri sós vízben néhány perc alatt megfőzzük,...
Fitt tejmentes tormás céklafőzelék
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg cékla meghámozva, felkockázva
2 ek. 10%-os ecet
2 ek. reszelt torma
1-2 db babérlevél
1 ek. zabliszt
2 dl zabtejszín
tengeri só
Elkészítés:
A felkockázott céklát annyi sós, ecetes vízben, amennyi ellepi, lefedve főzzük puhára a tormával, babérlevéllel...
Lencsefőzelék sült gombával
Hozzávalók 4 főre:
2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
1 kisebb zellergumó apró kockákra vágva
40 dkg lencse
1 dl oliva olaj a gomba sütéshez
só, bors, babérlevél
1 ek. dijoni mustár
25 dkg csiperke gomba
2 dl zabtejszín
1 liter alaplé
kevés...
Kókusztejes édesburgonya főzelék
Hozzávalók:
1 kg édesburgonya meghámozva, felkockázva
2 ek. kókuszolaj
1 tk. curry fűszerkeverék
1 tk. őrölt gyömbér
só, bors
4 dl kókusztej
2 ek. rizsliszt + 3 ek. kókusztej
Elkészítés:
Egy lábasban hevítsük fel a kókuszolajat, dobjuk rá a felkockázott édesburgonyát, szórjuk...
Sütőtökös lencsesaláta feta sajttal
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg lencse
2 ek. oliva olaj
40 dkg sütőtök (tiszított mennyiség)
20 dkg leveles spenót
só, bors,
4 ek. balzsamecet
15 dkg light feta sajt
Elkészítés:
A lencsét sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, majd tegyük félre. Egy serpenyőben...
Sütőtökös-narancsos bulgur aszalt vörös áfonyával
Hozzávalók:
40 dkg bulgur
2 ek. kókuszvaj
35 dkg sütőtök (megpucolva, felkockázva)
10 dkg aszalt vörös áfonya
2 narancs frissen facsart leve
só, bors, zsálya
Elkészítés:
A bulgurt dupla mennyiésgű sós vízben főzzük puhára. Egy teflon serpenyőben olvasszuk fel a kókuszvajat, dobjuk rá a...
Sült padlizsán mozzarellával, aszalt paradicsommal
Hozzávalók:
2 naogyobb padlizsán
1 dl oliva olaj
só, bors
20 dkg leveles spenót
20 dkg light mozzarella
15 dkg aszalt paradicsom
Elkészítés:
A padlizsánt megtisztítjuk, szárvégeit levágjuk, majd hosszanti irányaban vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy...
Kapros krémsajtos lazac avokádóval
Hozzávalók:
2 tk. kapor
20 dkg light krémsajt
só, bors
1 db érett avokádó
20 dkg szeletelt füstölt lazac
Elkészítés:
A krémsajtot egy tálba teszem, hozzáadom a kaprot, ízlés szerint sózom, borsozom és összekeverem.
Az avokádót meghámozom, szeletelem. A lazac...
Spenótos édesburgonya feta sajttal
Hozzávalók:
2 db édesburgonya
40 dkg spenót
10 dkg light feta sajt morzsolva
5 dkg kesudió
só, bors
kókuszvaj, oliva olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát megtiszítom, meghámozom, majd vékony szeletekre vágom. Meglocsom kevés oliva olajjal, sózom, borsozom és...