ÈTKEZÈSENKÈNT MENYI IDÖ TELJEN EL ÈS MENYI SZÈNHIDRÀTOT ,FEHÈRJÈT ESSEK.MILYEN KIEGÈSZITÖKET AJÀLSZ A FOGYÀSHOZ ÈN MOST NAGYONFÀRAD VAGYOK ÈS ROSZKEDVÜ.KÖSSZI JUDIT.
A fehérje a zsír legnagyobb "ellensége"
Az étrendem januártól februárig. Február elején formacsekkolás, és a továbbiakban annak függvényében alakul majd a kaja.
1, étkezés
30 gr zabpehely vízben megfőzve + félalma belereszelve + ½ adag protein por
glutamnin+ vitaminok
2, étkezés
1 fehérjeturmix /whey/ vízzel
3, étkezés
62,5 gr rizs /szárazon mérve/ + 1 tonhal (80gr) + zöldség
4, étkezés
62,5 gr rizs / szárazon mérve/ + 3 főtt tojásfehérje + zöldség
glutamin
5, étkezés
2 főtt tojásfehérje + 2 pufi rizs + zöldség
6, étkezés
1 tonhal (80gr) + párolt zöldség + 1 adag fehérje por 50 gr zsírszegény
túróval kikeverve
lefekvés előtt glutamin
Már tegnap sem volt könnyű megállni, hogy ne egyek bele a gyerek kekszébe, meg krémtúrójába, ez fogja most jelenteni a legnagyobb kihívást. Bűnöző nap heti egy van tervben, akkor is diétás édesség formájában.
Ennek az étrendnek amit követek lényege a megemelt fehérjebevitel. Az emberek nagy része szénhidrátban gazdag és fehérjében szegény táplálkozást folytat, a túlzott szénhidrátbevitel egyik következménye pedig a zsírosodás, súlyfelesleg.
A megfelelő mennyiségű fehérjebevitellel arra ösztönzöd a szervezeted, hogy a számodra szükséges energiát onnan biztosítsa, ahonnan Te is szeretnéd, tehát a zsírraktárakból. A fehérje diéta erre az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módszer.
Ez az a diéta, ami mellett nem kell éhezned, mégis megszabadulsz a fölös kilóktól. A magas fehérjetartalmú, egyben alacsony szénhidrát- és
zsírtartalmú étrend mellett nehezebben rakódnak le a felesleges kilók, és felgyorsul a lerakódott zsírpárnák bomlása is a szervezetben. A fehérjében
gazdag ételek nagyon táplálóak, ez segíthet abban, hogy hamarabb jól lakj és csökkenthesd a bevitt kalóriamennyiséget.
Hogyan működik ez a diéta és miért hatásos?
A jó minőségű fehérjéket tartalmazó ételek elősegítik a glükagon nevű hormon termelődését a szervezetben. Ez a hormon felel a fogyás elősegítéséért. Az elfogyasztott étellel bekerült cukrok lebontására inzulin termelődik a szervezetben, és eldönti, hogy a lebontott cukrokból mennyit használ fel a szervezet a működtetéséhez, és mennyit raktároz el belőlük ínségesebb időkre. Ennek eredményeképp rakódik le a zsír a testben, kialakítva a zsírpárnákat; ráadásul az inzulin éhségérzetet is okoz.
A fehérjében gazdag ételek nem tartalmaznak cukrot, rendkívül hasznosak mivel elősegítik a glükagon termelődését, szabályozzák az inzulin termelését, és segítik elégetni a lerakódott zsírt.
A szervezetnek azonban szüksége van szénhidrátokra is a működéséhez, hiszen abból nyerünk energiát. Ha viszont lényegesen lecsökkentjük
a szénhidrátbevitelt, akkor nincs más lehetősége, mint hogy a zsírraktárakhoz nyúl, és elbontja azokat, hogy biztosítani tudja a működéshez szükséges
energiát. A megfelelő mennyiségű fehérjebevitel azért fontos, mert az izmok fehérjékböl épülnek fel, és ha ezeket pótoljuk, akkor csak a felesleges zsír
bomlik el a szervezetből, az izmok nem. Ezért nem szabad éhezni.
Ha fogyókúrázol és keveset eszel, akkor előbb-utóbb kimerülnek a tápanyagtartalékaid, fáradtság, kimerültség, rossz kedv és rossz közérzet lesz úrrá rajtad. Mindezek mellett gyengül az immunrendszered, és a legrosszabb, hogy a szervezeted nem a zsírokhoz, hanem az izmokhoz nyúl segítségért, azokat kezdi el lebontani.
Ha fehérjéket eszel, a táplálék feldolgozása egyenletes, mivel nem ugrik meg hirtelen az inzulinszint, hiszen a glükagon szabályozza azt a kis mennyiséget, amire az alacsonyabb cukortartalom mellett még szükség van. Tovább érzed magad jóllakottnak, és a vércukorszinted sem ingadozik. A glükagon így tulajdonképpen mérsékli az étvágyat, nem érzed magad állandóan éhesnek, és a szervezeted energiaellátása is megmarad.
A minőségi fehérjében gazdag táplálkozás tehát felgyorsítja a kalóriaégetést, segít regenerálódni szervezetednek, megerősíti immunrendszeredet, és nem utolsósorban rendkívül hatékony az éhség leküzdésében. A fehérje elsődleges fontosságú a szervezet számára, persze nem kell túlzásba vinni. (már csak azért sem, mert a fehérje az egyetlen, amiből a szervezet nem tud raktározni, tehát többször kell kevesebbet fogyasztani ahhoz, hogy minden grammja hasznosulhasson).